top of page

Tretmani:

Abyanga

Abhyanga je vjerojatno najpoznatiji ayurvedski tretman. Neizostavan je u postupku Panchakarme kada je potrebno nauljiti cijelo tijelo, a prethodi postupcima eliminacije štetnih tvari iz tijela.

Sam postupak se sastoji od umasiravanja toplog organskog sezamovog ulja jednoličnim pokretima koje izvodi kvalificiran ayurvedski terapeut. Ponekad je potrebno sezamovo ulje obogatiti uljima kojima su dodane aktivne tvari ljekovitog bilja.

Abhyanga stimulira živčani i kardiovaskularni sustav, cirkulaciju limfe, hrani tkiva i pokreće probavu.

Trajanje: 60 minuta

Abhyanga.jpg
Abhyanga
 
Shirodhara
Nježno izlijevanje neprekidnog mlaza toplog sezamovog ulja po čelu, čime se stimulira i opušta živčani sustav.
U Ayurvedi se primjenjuje za ublažavanje stresa, nemira i anksioznosti jer trenutno smiruje naš um i javlja se osjećaj bistrine i lakoće nakon tretmana.
Tretmanom se također stimulira i endokrini sustav. 

Više..
Testimonials

 

Natalie Wood

Natalie Wood

Shirodhara.jpg
Shirodhara
Pinda Sweda

U ovom postupku koriste se organska riža, mlijeko i uvarak ayurvedskih biljaka. Nakon posebne pripreme, dobivenom toplom smjesom pune se jastučići kojima se prelazi po čitavom tijelu -  tijelo se hrani i vitalizira, poboljšavaju se mišični tonus i pokretljivost zglobova, smanjuju se bol i napetost.

Više..

Pinda.png
Pinda Sweda
Swedana

Swedana ili indijska sauna je tretman kojim se vodenom parom zagrijava tijelo, dolazi do znojenja i aktivacije metabolizma - aktiviraju se procesi eliminacije štetnih tvari.

Pomaže u otapanju ljepljivih toksina, nataloženih u perifernom tkivu (koži). Ako je swedana pravilno izvedena, toksini će omekšati i otopiti se na optimalan način.

Swedana traje do 15 minuta a često joj prethodi abhyanga u trajanju od 20 minuta

 

Swedana
Kati Basti
Kati Basti

Primjenjuje se kod problema u donjem dijelu leđa. Terapeut od tijesta formira prsten koji se stavlja na donji dio leđa. Unutar prstena se ulijeva zagrijano ulje kojem su dodane aktivne tvari ljekovitog bilja, a temperatura ulja se održava konstantnom.
Postupkom se hrane i jačaju spinalni živci, povećava se prokrvljenost u tom dijelu leđa, opušta se napetost mišića i okolnog tkiva. 

Više..

Nakon tretmana Shirodhare, čovjek se osjeća mirnijim i kao da je u nekoj drugoj dimenziji. Nema briga, panike i vrtloga misli u glavi. Sve je dobro i uživa se u trenutku..

Lana B., redateljica

Cijene

 

bottom of page